برای شارژ گوشی حتما باید از شارژر اصلی استفاده کنیم؟ آیا می‌توان برای شارژ موبایل از شارژر دیگری استفاده کرد؟ آیا از هر شارژی برای شارژ گوشی می‌توان استفاده کرد؟ این مقاله از سری مقالات وبلاگ میا‌مارکت را تا پایان صفحه دنبال کنید تا پاسخ پرسش‌های خود را بیابید.

تلفن‌های همراه از جمله گجت‌های هوشمندی هستند که به مرور زمان رد پای حضور آن‌ها در تمامی قسمت‌های زندگی پررنگ‌تر شد. این گجت‌های هوشمند امروزه تقریبا در دست تمامی افراد جامعه فارغ از سن و سال آن‌ها دیده شده و عملا انجام بسیاری از امور بدون آن‌ها ممکن نمی‌باشد.

شارژرهای دیواری یا کلگی‌ها به عنوان یک منبع تغذیه برای گوشی‌های همراه، تبلت‌ها، ایرپادزها و … عمل کرده و انرژی مورد نیاز آن‌ها را از طریق برق شهری و به واسطه کابل شارژ تامین می‌کنند.

کمپانی‌های سازنده گوشی‌های هوشمند عموما شارژر اصلی دستگاه را نیز همراه با محصول ارائه کرده و یا در برخی مواقع آن را جداگانه به فروش می‌گذارند؛ اما سوالی که عموما ذهن مشتریان را به خود مشغول کرده این است که نمی‌توان از شارژر دیگری برای شارژ گوشی همراه استفاده کرد؟ اگر به اختصار بخواهیم به این پرسش پاسخ دهیم می توان گفت: بله! اما به شرطها و شروطه‌ها. میا‌مارکت در این مقاله شرط و شروط لازم برای استفاده از شارژی غیر از شارژر اصلی را برای شما به طور کامل شرح می دهد؛ همراه ما باشید.

مزایای استفاده از شارژر اصلی

همگان می‌دانیم استفاده از شارژر اصلی گوشی همراه مزایای غیر قابل انکاری دارد؛ از جمله این مزایا می توان به ارائه جریان و ولتاژی پایدار و تضمین امنیت گوشی در کنار افزایش دوام آن اشاره داشت.

در صورتی که بخواهیم از شارژی جایگزین استفاده کنیم باید مدل انتخابی ما سه فاکتور ذکر شده را بدون شک داشته باشد. کلگی انتخابی لازم است ضمن ارائه جریان و ولتاژی مناسب با نیاز دستگاه متصل شده بتواند امنیت و طول عمر آن را نیز تضمین کند.

برای استفاده از شارژری غیر از شارژر خود به مولفه های ولتاژ، آمپراژ و ظرفیت باتری نگاه کنید!

برای استفاده از شارژری غیر از شارژر خود به مولفه های ولتاژ، آمپراژ و ظرفیت باتری نگاه کنید!

همانطور که در متون بالا اشاره شد اگرچه استفاده از شارژر اصلی گوشی بهتر و کم خطرتر می‌باشد اما می‌توان از شارژهای دیگر نیز برای شارژ گوشی استفاده کرد و یا حتی شارژری دیگر را جایگزین شارژر اصلی کرد؛ البته با نگاهی دقیق به مولفه‌های ولتاژ، آمپراژ و ظرفیت باتری! بطور معمول مقادیر ولتاژ خروجی و حداکثر مقدار آمپر ورودی روی بدنه گوشی‌ها درج شده است و یا این میزان به صورت حداکثر توان قابل تحمل با یکای وات بیان شده است.

به تبع هر شارژر دیواری نیز قابلیت انتقال یک ولتاژ و جریان خروجی مشخصی را دارد و این میزان را شرکت سازنده با توجه به توان مورد نیاز گوشی شما تعیین می‌کند. البته لازم به ذکر است که شارژر دیواری‌های فست شارژ اغلب می‌توانند جریان و ولتاژهای متفاوتی را بسته به نیاز دستگاه متصل شده ارائه کنند.

تا چندی قبل و پیش از اینکه پیشرفت تکنولوژی به این نقطه برسد؛ تقریبا تمامی گوشی‌ها انرژی مورد نیاز خود را از یک کلگی شارژر موبایل با توان 5 الی 10 وات تامین می‌کردند. با گسترش فناوری و ظهور گوشی‌ها و دستگاه‌هایی با ظرفیت بالای باتری دیگر توان پنج الی ده واتی شارژرها پاسخگوی نیاز گجت‌ها نبود؛ از این رو دیگر نمی‌توان از یک کلگی شارژ ناسازگار یا با توان پایین‌تر استفاده کرد.

از این رو شناخت مشخصاتی نظیر میزان جریان و ولتاژ یک شارژر فست شارژ دیواری که بتواند جایگزین مدل اصلی داخل جعبه گوشی باشد؛ اهمیتی دو چندان پیدا کرد. این امر یک مزیت بزرگ به این قسم از کلگی‌ها بخشیده و قابلیت شارژ طیف وسیعی از ابزارهای الکترونیکی نظیر تبلت، لپ‌تاپ، گوشی‌های هوشمند و … را به آن داده است.

در نظر داشته باشید که اگر می‌خواهید از شارژی به غیر از شارژر اصلی گوشی استفاده کنید و یا قصد خرید شارژی جدید را برای گوشی خود دارید حتما باید میزان جریان و ولتاژ خروجی کلگی را بررسی کنید.

یکی از مهم‌ترین مولفه‌های فنی‌ای که لازم است در مورد شارژرهای دیواری علی الخصوص شارژر فست شارژ در هنگام خرید به خوبی بررسی شود، توان خروجی محصول می‌باشد. توان خروجی به طور مستقیم روی سرعت شارژ تاثیر گذاشته و با ورود فست شارژها به بازار اهمیتی چند برابری پیدا کرده است.

توان خروجی شارژر دیواری شما باید با ظرفیت باتری شما سازگار باشد. لازم است بدانید اکثر گوشی‌های میان‌رده سامسونگ از یک شارژر 15 واتی برای شارژ گوشی استفاده می‌کنند، در حالی که شیائومی در گوشی‌های خود از شارژر‌های 18 واتی استفاده می‌کند.

بنابراین واضح است که یک شارژر 15 واتی توان مورد نیاز یک گوشی 18 واتی را ندارد و در نتیجه امکان دارد که اصلا گوشی با آن کلگی در حالت شارژ سریع، شارژ نشود. در نظر داشته باشید که مدل‌های فست شارژ موجود در بازار معمولا قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های معمولی داشته و در مقابل توان بالاتری را نیز ارائه می‌دهند.

عموم کلگی‌هایی که از این فناوری پشتیبانی می‌کنند، روی بدنه آن‌ها این موضوع قید شده است. علاوه براین روی کلگی شارژرها مشخصات ولتاژ و جریان قابل پشتیبانی آن نوشته می‌شود. به عنوان مثال شارژر دیواری‌های عادی فقط از ولتاژ 5 ولت و 2 آمپر پشتیبانی می‌کنند در حالی که شارژر فست شارژ ولتاژ و جریان متغیر دارد.

در صورت پشتیبانی گوشی از فناوری‌های فست شارژ (QC و PD)، حضور آن‌ها را بررسی کنید!

در صورت پشتیبانی گوشی از فناوری های فست شارژ (QC و PD)، حضور آن ها را بررسی کنید!

فناوری‌های فست شارژ رایج با نام های فناوری شارژ سریع کوالکام Qualcomm Quick Charge (QC) و تکنولوژی پاور دلیوری Power Delivery (PD) شناخته می شوند که هر دوی آن ها به طول تفسیر در مقالاتی با نام فناوری PD و تکنولوژی QC در وبلاگ میا‌مارکت توضیح داده شده اند؛ توصیه می شود در صورت نیاز مقالات زیر را به دقت مطالعه کنید.

فراموش نکنید که استفاده از این تکنولوژی ملزم به پشتیبانی همزمان کلگی و گوشی هوشمند از این فناوری می باشد. اکثر گوشی‌های میان رده و بالارده از دو فناوری QC و PD پشتیبانی کرده و لازم است برای شارژ آن‌ها از شارژر فست شارژ استفاده کنید، در نظر داشته باشید که هر کدام از این فناوری‌ها وظیفه‌ای مشخص برای کنترل سرعت و ایمنی فرآیند شارژ دارند.

یکی از نکات در حین استفاده از شارژرها، صدا دادن آن هاست. اگر شاهد صدا دادن شارژر گوشی و تبلت هستید، باید بدانید که این موضوع می تواند به دلایل مخلفی رخ داده باشد که باید دلایل آن را مورد بررسی قرار دهید. در یک مقاله به صورت تخصصی این موضوع را بررسی کرده ایم.

یک برند خوب ضامن امنیت شماست!

یکی از مهمترین فاکتورهایی که هنگام خرید لوازم جانبی موبایل و تبلت و به خصوص انواع شارژرها باید به آن دقت کنید، خرید از برندی معتبر می‌باشد. یک برند معتبر می تواند امنیت گوشی موبایل شما را تضمین کند و دوام و طول عمری مشابه با شارژر اصلی را برای شما به ارمغان بیاورد.

در نظر داشته باشید که برندهای مطرحی همچون انکر (Anker)، اکستروم (Axtrom)، انرجایزر (Energizer) و … به دلیل محبوبیت و کیفیت بالا، محصولات تقلبی متعددی دارند. اصل یا تقلبی بودن کلگی و شارژر به انتخاب شماست.

یک شارژر تقلبی می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری همچون آتش سوزی الکتریکی، آسیب به باتری، عدم چفت شدن مناسب به پریز و … را به بار بیاورد. اغلب شارژرهای تقلبی از متریالی نامرغوب تولید شده که با تولید جریانی ناپایدار همراه اند؛ این در حالی است که شارژرهای اصلی و اورجینال بدنه ای باکیفیت داشته و از فناوری های محافظتی مناسبی نیز پشتیبانی می کنند.